martes, 20 de enero de 2009

DINERS: FONT DE LA FELICITAT?




Segurament si preguntarem a qualsevol persona què és la felicitat, la seua resposta tindria algo que vore amb tenir una bona casa, un bon cotxe i un bon conter corrent. I si la pregunta anara adreçada a nens i nenes i els preguntaren què volen ser de majors dirien: advocats, metges, actrius o actors famosos, o jugadors de futbol magnífics per a guanyar molts diners i obtenir allò que hem anomenat anteriorment.

Aquesta mentalitat que duem des de ben menuts és perquè relacionem la felicitat com un fet que sols podem aconseguir amb els diners. Com més tenim més pobres ens sentim, com més gaudim més ens costa no avorrir-nos.


Però realment què és la felicitat? Segons Demòcrit la felicitat no depèn tant de la sort o les circunstàncies externes, del destí o d'un Déu, com de la nostra estructura mental. Per tant, podem entendre que és un bon humor, una bona harmonía anímica situada més enllà de la riquesa. La felicitat encara que no ho parega és més difícil de pedre que de guanyar, perquè aquells que es declaren feliços de joves segurament continuaran tenin aquesta percepció optimista sobre l'existència un cop arribats a la maduresa o vellesa.


Ho tenim tot, absolutament tot per a ser feliços: família, amics, gent que ens estima, però ens empenyem a no ser-ho. I tot perquè? per uns quants papers anomenats billets i unes monedes...

3 comentarios:

  1. ola júlia!!!bueno ya to e dit antes kuan mas llegit el text xr teu dic x asi tame.dir k sta mol ben redactat el text.i k sobre el text crec k sta clar el tema k hi ha gent k necesita tindre bona cosa de diners per a poder conseguir ser feliços.xr desde el meu punt de vista k es igual k el teu dir k no es necesari tindre diners sta clar k a tots ens agradar xr no es una cosa k relament siga necesaria x a ser feliç una persona.yo krek k en tindre gent al teu costat k taprecia i et vullga i tindre salud x a disfrutar de la vida es suficient.molt bo el tex i continua tan be com asta ara.
    molts besets tkcl

    ResponderEliminar
  2. :)!! ma agradat mlt el teu comentari. com b dius i jo ja e dit al text n cal tindre diners per ser feliç, està clar que no venen malament però això no és el que el conduirà a la felicitat.
    Doncs si com tu b dius el +important es tindre salut i gent que t'estima al teu voltant per a què la felicitat siga completa.
    Malegra molt saber que t'agrada tan com escric.
    besSetsS...

    ResponderEliminar
  3. Júlia, una vegada més, has encertat amb el tema. Tens moltíssima raó en tot allò que dius, i crec que la felicitat s'està convertint (per no dir que ja ho és) en un fet materialista, i moltes vegades capitalista. Però un no és més feliç quan més diners té.

    De vegades algun familiar meu, de menut ma dit que no per tindrer + dineres tinc k star millor. k el que es ric, pot tindrer molts diners xo no molts amics de veritat. El món del capitalisme i del materialisme moltes vegades porta l'expeculació a mans d'aquells que volen ser felisos per damunt de tot ensenyament moral.

    PS:segueix en eixa linea!

    ResponderEliminar