miércoles, 14 de enero de 2009

La igualtat és un fet natural o cultural?



Un tema que em pareix molt important es la igualtat i per això l'he triat per a que siga el primer. Però la igualtat és un fet natural o cultural?
Per a poder contestar aquesta pregunta hariem de tenir clar a que fem referència quan parlem d'un fet natural o cultural.
Primerament començariem amb un fet natural que seria tot allò que per influència rebem genèticament. Com per exemple, respirar. Hi ha altres informacions que no arriben a través dels gens, si nó mitjançant l'aprenentatge social. És el cas de la religió, els esports, els idiomes i la política. En tots aquests casos estariem parlant d'un fet cultural.


Des del meu punt de vista la igualtat és un fet cultural, si bé es clar que tots ens la mereixem, però és una cosa que ens enssenyem al llarg de la nostra vida.


Fins feia uns anys això de la igualtat entre homes i dones encara no existia i es creia que les dones eren inferiors, per això de que provenien, segons la bíblia, de l'home. En alguns llocs com per exemple, Jordània, la igualtat entre homes i dones no existeix, en canvi, en països més avançats en aquest aspecte com ho és Gran Bretanya, hui en dia les dones estàn quasi a un nivell d'igualtat amb els homes però encara lluiten per què siga totalment certa aquesta realitat.
També existeix desigualtat per raons de raça o de religió. Pel que fa a la raça al llarg de la història tenim exemples de l'esclavitut dels negres a Amèrica o l'holocaust dels jueus durant l'alemanya nazi. En els aspectes dela religió avui en dia els enfrontaments entre els Palestins(musulmans) i jueus en són un clar exemple.


Per tant analitzant tot el que he dit anteriorment la igualtat es un fet cultural que cal fer realitat en tots els àmbits.




6 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. júlia k dir de este text: pos k son molt interesants i k cada text k fas supera al anterior.ya stik acostumat a llegirlos o a k tu mels llisgues i la veritat k magrada mol escoltartels.julia de veritat continua escrivint aixi xk dona molt de gust llegir paraules teues.

    ResponderEliminar
  3. gràcies guapo pero tampoc es per a tant:P.
    b7s!!

    ResponderEliminar
  4. juls!! primer k tot donar-te la benvinguda a aquest món dels blogs!! i dir-te que has començat sux bé, amb un gran comentari reflexat en diferents etapes, com l'actualitat.

    parlant sobre la igualtat, és deberes k actualment depén de la cultura on et trobes, però jo pense que això no deuria de ser aixi, deuria de ser un fet natural, de forma k des de naixem, siga en la part del món k siga, sigam tots iguals, sense ningun tipus de perjudici cap a la religió, raça, sexe...

    bé, sols em queda dir-te que m'ha agradat moltíssim com escrius i et done anims per a que continues així!!
    avant!!

    PS: gran estil d'escriptura

    ResponderEliminar
  5. gràcies :).

    Sip jo també o pense que hauria de ser un fet natural pero per desgràcia no ho es i espere que algún dia ho siga.

    B7s

    ResponderEliminar
  6. mol b.
    Bones festes si no ens vegem

    ResponderEliminar