lunes, 19 de enero de 2009

La part humana de la guerra




Gervasio Sánchez és un fotògraf i periodista que va retractar la realitat amb una proximitat impressionant a través de les seues fotografies. Va obtindre el premi Ortega i Gasset l'any passat per la fotografia que podem vore a la dreta, amb la que retracta les conseqüències de les mines antipersones. El dia 7 de maig del 2008, quan va arreplegar el seu premi, va pronunciar un discurs que tot i estar molt ben fet i trobar-se a la sala personalitats conegudes va caure en l' oblit pel seu contingut. Jo me l'he llegit unes quantes vegades i pense que no t'he cap desperdici i que si li poguessiu dedicar uns minuts entendrieu el que vos dic.

Esta i altres impactants fotografies les podeu trobar en un dels seus llibres titulat: "Vidas minadas".

La "part humana" de l'acció inhumana de les persones i dels governs.


El discurs el podeu trobar ací:

http://www.educarueca.org/spip.php?article689

4 comentarios:

  1. molt be cariñet. com sempre mol bons els articles.asta el proxim TKCL!!dasi poket 10 mesets eh!!

    ResponderEliminar
  2. júls! molt bon post, veig que es molt interesant i que una vegada més tens moltíssima raó defensant coses de la realitat amb professionals com el fotògrag Gervasio Sánchez.

    una frase que m'agradaria destacar del seu discurs seria aquesta: "Es verdad que la guerra funde nuestras mentes y nos roba los sueños". Amb aixo que diu transmet el verdader significat que exposa una persona que ha viscut la guerra en primera fila i que sap el que és.

    també m'agradaria destacar quan es compara amb coses que diu, amb Martin Luther King, "el gran soñador afroamericano asesinado hace 40 años".

    per últim voldria nomenar el comerç amb armes existent del nostre país, que importa armes a països en guerra, i això es una forma de traure part.

    PS: gran elecció de temes!!;)

    ResponderEliminar
  3. acies wpo!! a vore si tagrada el pròxim.
    ja veus dasi res 10!!:)
    b7s tkcl

    ResponderEliminar
  4. Sergi!!per mi m'es dificil triar una sola frase del discurs perquè crec que totes son importants i gràcies a aquestes persones no sols coneixem la realitat de més a prop si no que també continuem coneixent cares de persones conegudes que es neguen a acceptar-ho.cm smpre un comentari mlt bo.acies

    ResponderEliminar